sâmbătă, 2 iulie 2016

Fără compromisuri!

     Cu mult timp în urmă, un mare războinic s-a confruntat cu o situație în care trebuia să ia o decizie radicală pentru a-și asigura victoria pe câmpul de luptă. Urma să își trimită armata împotriva unui dușman puternic, ai cărui soldați îi depășeau numeric cu mult pe ai săi. Războinicul și-a îmbarcat soldații pe vase, a navigat împreună cu ei până în țara dușmanului, i-a debarcat împreună cu echipamentele lor militare, după care a dat ordin ca vasele care i-au transportat să fie arse. 
     Adresându-se oamenilor săi înaintea primei bătălii, el le-a spus: "După cum vedeți, vasele cu care am venit au ars. Asta înseamnă că nu vom mai putea părăsi acest pământ decât dacă vom învinge! Nu mai avem nicio altă șansă, decât să învingem sau să murim!" Și au învins! 
     Orice om care dorește să obțină victoria într-un demers oarecare trebuie să fie dispus să își ardă vasele care l-au adus la țărm, blocându-și astfel orice cale de întoarcere. Numai în acest fel poate fi el sigur că își va menține starea de spirit necesară victoriei, doar așa va păstra dorința arzătoare de a caștiga, dorință absolut necesară pentru obținerea triumfului!

     Însuși Columb a visat la o lume necunoscută, pariindu-și viața pe existența acesteia, și a descoperit-o! 

     "Stejarul dormitează în ghindă. Pasărea așteaptă în ou, iar din viziunea supremă a sufletului se poate naște un înger. Visele sunt semințele din care se naște realitatea." - Napoleon Hill, "Folosește-ti mintea pentru a te îmbogăți".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu